De mooiste geweien en hoorns
Uitstekende service
Snelle levering
Veilig en gemakkelijk bestellen
14 dagen bedenktijd

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen bij Geweien & Hoorns

Regelmatig krijgen wij vragen binnen omtrent de geweien en hoorns. Om u sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij een overzicht gemaakt met vragen die vaker voorkomen. Staat uw vraag er niet bij? Geen nood, bekijk dan de andere service pagina's of neem contact op met onze klantenservice wij helpen u dan graag verder.


Hoe moet ik geweien of preparaten onderhouden?

Geweien hebben maar zeer beperkt onderhoud nodig. Normaal is afstoffen met een schone droge doek voldoende. De schedel kan indien van toepassing af en toe worden opgefrist met een lauw warm sopje. Mocht een gewei buiten komen te hangen is het een overweging de schedel in te spuiten met blanke (matte) vernis om het vocht weg te houden. Het gewei zelf zal door het weer vergrijzen. Inwrijven met bijenwas zorgt voor kleurbehoud en voorkomt al te sterke uitdroging.

Bij preparaten is het motto "hoe minder je eraan komt, hoe minder hij te lijden heeft". Ook hier zijn tips om de levensduur te verlengen van toepassing. De liggende delen zoals de rug kunnen af en toe met een plumeau of stofzuiger met zachte borstel  stofvrij worden gemaakt.

Hangt het preparaat niet buiten ivm vocht, ongedierte en vogels. Hang hem ook niet direct boven een sterke warmtebron zoals een potkachel ivm uitdroging. Vermijd daarnaast een plaats in de felle zon, het prepraat zal na verloop van tijd gaan verbleken. Om motten of de tapijtkever weg te houden kan het preparaat 1 x per jaar worden ingespoten met een anti-insectenspray. 

Krijg ik het gewei of preparaat van de afbeelding?

Je krijgt bij ons uitsluitend de stukken van de foto's. Om een goede indruk te geven zijn de stukken van verschillende kanten gefotografeerd. Mocht je aanvullende foto's of detailopnames willen hebben kan je altijd met ons contact opnemen. 

Hoe zit het met de geur?

Onze geweien en preparaten zijn door de bank genomen zo goed als geurvrij. Specifieke soorten zoals de steenbok kunnen een lichte geur met zich meedragen. In dat geval zal dit in de advertentie vermeld worden. 

 

Ik zag dat jullie ook dierenhuiden hebben, klopt dat?

Dat klopt, naast onze geweien & hoorns hebben we ook de mooiste dierenhuiden via ons zusterbedrijf Lederstore.nl. Deze zullen wel separaat besteld moeten worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »